Linkovi

Predsjednik Bush oštro o Kubi (20/5/02) - 2002-05-20


Predsjednik Bush danas će se izjasniti u prilog nastavka oštrih američkih sankcija protiv Kube u važnim govorima u Washingtonu i Miamiju. Bijela se kuća ponovno usredotočila na sankcije nakon nedavnog posjeta bivšeg predsjednika Jimmya Cartera Kubi.

Tijekom svojeg posjeta Kubi, gosodin Carter je pozvao administraciju predsjednika Busha da ublaži embargo, uveden prije četiri desetljeća. Umjesto toga, vjeruje se da će Bijela kuća dodatno pooštriti sankcije protiv Kube. Predsjednik će o ovom pitanju govoriti prvu u Bijeloj kući, a zatim i u Miamiju, gradu s najvećom zajednicom Amerikanaca kubanskog podrijetla u zemlji. Jorge Mas Santos, čelnik Kubansko-američke zaklade u Miamiju unaprijed je imao priliku vidjeti tekst predsjednikovog govora.

"Mislim da će predsjednik Bush stati uz hrabre muškarce i žene, koji se na Kubi bore za slobodu."

Gospodin Santos izjavio je da će predsjednik Bush naglasiti svoju podršku za kubanske disidente, koji traže održavanje referenduma o demokratskim i ekonomskim reformama. Prema njegovim riječima, predsjednikov govor bit će oštro sročen, a Fidel Castro bit će opisan kao diktator i čovjek koji krši ljudska prava.

XS
SM
MD
LG