Linkovi

Prva utakmica polufinala NBA play off-a (20/5/02) - 2002-05-20


Prije nekoliko tjedana trener New Jersey Nets-a, Byron Scott je izjavio da "njegova ekipa neće biti poštovana sve dok ne udje u ligaško finale". Izgleda da je bio u pravu. Netsi su u prvoj finalnoj utakmici Istočne konferencije svladali Boston Celtics i to vrlo lako, pa više nema onih koji ih ne respektiraju!

Osim igrača Bostona! Kenny Anderson je, nakon poraza, izjavio: "nije to ništa, to je samo jedna utakmica!" No, statistika pokazuje da je Boston gubio utakmice kada jedna od dvije superzvijezde – Walker i Pierce – nisu igrali dobro. No, protiv Netsa njih su dvojica igrala odlično, ali, ipak su poraženi.

Zašto? Zato što nisu mogli pronaći rješenje za stalnu promjenu ritma koju je nametao fenomenalni Jason Kidd. Ta je taktika potpuno razbila obranu Celticsa! Usput budi rečeno – Kidd je postigao 47. triple-double u karijeri. Konkretnije – imao je učinak od 18 koševa, 13 skokova i 11 asistencija!

Večeras svoju drugu finalnu utakmicu, u Zapadnoj konferenciji, igraju Lakersi i Sacramento Kings. Prvu su utakmicu, kao gosti, Lakersi uvjerljivo dobili, a Sacramento je i prije prve, a i pred večerašnji, drugi, susret – prijetio! Odlični igrač Lakersa, Rick Fox, kaže – "Vi morate dokazati vaše prijetnje. Mi znamo da ste vi dobri, ali vi kao da ne shvatate da smo mi u posljednje dvije sezone osvajali titulu NBA prvaka!?"

Dalji uspjeh losandjeleske momčadi upravo i počiva na dobroj igri Ricka Foxa, Roberta Horya i Dereka Fishera. Ako su oni dobri, uz sjajne Shaquiella O-Neala i Kobea Bryanta, nema te NBA ekipe koja ih može zaustaviti!

XS
SM
MD
LG