Linkovi

Predsjednik Bush odgovorio na kritike u vezi s 11. rujna (17/5/02) - 2002-05-17


Predsjednik Bush danas je odgovorio na kritike načina na koji je Bijela kuća postupala s informacijama o terorističkoj prijetnji, koje je dobila prije 11. rujna.

Predsjednik je izjavio da bi, da je znao kako će teroristi iskoristiti putničke zrakoplove za napad na Svjetski trgovinski centar i Pentagon, poduzeo sve što je u njegovoj moći da zaštiti Amerikance. Dodao je da će Sjedinjene Države "nastaviti hvatati teroriste iz al-Qaide jednog po jednog."

Ranije danas glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer je izjavio kako je administracija imala planove za uklanjanje Osame bin Ladena i uništenje al-Qaide datirane s datumom od 10. rujna, no da do trenutka napada oni još nisu bili stavljeni na uvid predsjedniku.

Ranije je dopredsjednik Dick Cheney izjavio kako je 'neodgovorno' sugerirati da je Bijela kuća unaprijed, prije 11. rujna, imala informacije koje su mogle spriječiti napade. Govoreći u New Yorku, gospodin Cheney je obećao punu suradnju Bijele kuće u tekućim istragama koje se provode u američkom Kongresu, o mogućim propustima u radu obavještajnih službi.

XS
SM
MD
LG