Linkovi

Kongres povećava sredstva za američke obavještajne službe (15/5/02) - 2002-05-15


Kongres se priprema povećati izdvajanja za obavještajne službe: dodatna sredstva dobit će CIA – Središnja obavještajna služba – za upošljavanje špijuna i amalitičara, a dodatna će sredstva dobiti i Agencija državne sigurnosti – NSA – piše Washington Post. Ukupna sredstva koja će Pentagon, CIA i druge agencije potrošiti za obavještajni rad u 2003. godini iznosit će 35 milijardi dolara – piše washingtonski list.

New York Times u današnjem izdanju otkriva sadržaj jednog pisma koje je agent Saveznog istražnog ureda – FBIa – iz grada Phoenixa uputio u centralu u Washingtonu. U tom je pismu prošlog ljeta – nekoliko mjeseci prije napada na Svjetski trgovinski centar i Pentagon - upozoreno da treba provjeriti djelatnosti osoba blisko-istočnog podrijetla koje su upisane u letačke škole. U tom je pismu – nastavlja njujorški list – navedeno i ime Osame bin Ladena, te je rečeno da bi pohadjanje pilotskih školi teroristi mogli iskoristiti za svoje buduće akcije.

A najtiražniji američki list USA Today, pod naslovom Bin Laden i dalje prijetnja za Sjedinjene Države, prenosi tvrdnju da je čelnik al Qaide vjerojatno i dalje živ. Predsjedatelj senatskog odbora za obavještajni rad Bob Graham naglašava da ubijanje ili zarobljavanje bin Ladena mora ostati prioritet, iako je razočaran da to još nije postignuto – piše USA Today.

XS
SM
MD
LG