Linkovi

New York Times: Zaboravljeni antraks (7/5/02) - 2002-05-07


New York Times piše o problemu koji kao da je zaboravljen, iako prošle jeseni tjednima nije silazio s naslovnih stranica: o antraksu. “Misterij bakterioloških napada koji su užasnuli Amerikance još se više produbljuje: federalna je istraga utvrdila da je antraks koji je stizao poštom u svakom pismu bio sve ubojitiji, a najsmrtonosnija je količina stigla na adresu senatora Patricka Leahyja.”

New York Times dodaje da zabrinjava i činjenica da ni nakon šest mjeseci mukotrpnog rada stručnjaka, istraga nije ništa bliže rješavanju tajanstvene serije napada antraksom.

A sedam mjeseci nakon što je pet osoba umrlo od zaraze antraksa, preko američke poštanske službe stiže nova opasnost – eksplozivne naprave koje stanu u poštanske sandučiće – piše USA Today. List prenosi izvještaje prema kojima je Središnji istražni ured, FBI, zaključio da je svih 15 bombi, postavljenih proteklih dana u saveznim državama Illinois, Iowa i Nebraska – iz istog izvora.

Sve su eksplozivne naprave ručne izrade bile sastavljene iz istih dijelova i istog materijala – prenosi najtiražniji američki dnevnik, te zaključuje da nema sumnje da je bombe napravila ista osoba ili osobe.

XS
SM
MD
LG