Linkovi

Bombe kuće izrade i u poštanskim sandučićima u Nebraski (5/5/02) - 2002-05-05


Pet bombi kućne izrade pronađeno je u poštanskim sandučićima u Nebraski, samo dan nakon što je šest ljudi ozlijeđeno u eksplozijama sedam sličnih bombi u ruralnim područjima Illinoisa i Iowe. Dužnosnici kažu da prate tragove, koji bi ih mogli dovesti do odgovornih za ove incidente.

Eksplozivne naprave pronađene su jučer u južnim dijelovima Nebraske, nekoliko stotina kilometara od mjesta u kojima su dan ranije manje bombe ranile šest ljudi. U tim je mjestima na istoku Iowe i sjeverozapadu Illinoisa, u međuvremenu, obustavljena dostava pošte. Savezni dužnosnici kažu da eksplozivne naprave nisu bile upućene poštom, već da su podmetnute u poštanske sandučiće. Mnogi sandučići postavljeni su uz ceste, gdje je neko lako mogao podmenuti eksplozivne naprave usred noći. Specijalni agent Saveznog istražnog ureda FBI Jim Bogner poziva odgovorne za ove incidente da istupe u javnost.

"Počinitelj je, očito, nečim nezadovoljan. Pokušavamo to razumjeti. Pozivamo ga da istupi. Mislim da je to bolje nego da nastavi podmetati eksplozivne naprave i ranjavati nedužne ljude, koji s njegovim nezadovoljstvom nemaju ništa."

Svaka naprava bila je popraćena porukom usmjerenom protiv vlade. Agenti FBI-a smatraju da se radi o djelu domaćih terorista.

XS
SM
MD
LG