Linkovi

Procter & Gamble zaradio u prvom kvartalu više od milijardu dolara (30/4/02) - 2002-04-30


Najveći proizvođač kućanskih i higijenskih potrepština, kompanija Procter & Gamble priopćila je da su njeni profiti, u prvom tromjesečju ove godine, narasli 16 posto, na nešto preko milijardu dolara. Kompanija je priopćila da je u tom razdoblju smanjila troškove te povećala prodaju svoja dva glavna proizvoda, pelena Pampers i detergenta Tide.

Naftna korporacija British Petroleum, sa sjedištem u Londonu prijavila je pad profita u prvom tromjesečju za 69 posto na 924 milijuna dolara. BP je najveća europska kompanija, kada se mjeri njihova tržišna vrijednost. U BP-u kažu da je padu profita doprinijelo smanjivanje potražnje za energijom u prvom kvartalu, no izraženo je očekivanje da će i potražnja i cijene krenuti uzlaznim putem.

Dvije najveće američke telekomunikacijske kompanije koje se sučeljavaju se s financijskom istragom, nikako da izmaknu problemima. WorldComm, jedna od najvećih telekomunikacijskih kompanija u domeni medjugradskih telefonskih usloga, objavila je da je njen glavni izvršni direktor podnio ostavku. Dionice ove kompanije su, da podsjetimo, u godinu dana izgubile više od 80 posto svoje vrijednosti, i to zbog istrage o njenom financijskom poslovanju.

U međuvremenu, kompanija Qwest, koja pruža usluge u lokalnom telefonskom prometu izvijestila je da su njeni gubitci u prvom kvartalu narasli na 698 milijuna dolara. Radi se o osmom uzastopnom kvartalnom gubitku, nakon što su američki potrošači počeli trošiti manje novca na telefonske i data-usluge.

XS
SM
MD
LG