Linkovi

Rumsfeld s najvišim afganistanskim dužnosnicima (27/4/02) - 2002-04-27


Američki ministar obrane Donald Rumsfeld danas je bio u jednodnevnom posjetu Afganistanu, gdje se susreo s afganistanskim čelnicima i posjetio američke vojnike stacionirane u toj zemlji.

Američki ministar obrane stigao je u Afganistan uz pojačane mjere sigurnosti. Izjavio je da je s afganistanskim dužnosnicima vodio razgovore usredotočene na formiranje pogranične službe, policijskih snaga i nacionalne vojske."Zadovoljni smo time što su zemlje članice koalicije, uključujući i Francusku, iskazale spremnost da sudjeluju u tom procesu".

Američki ministar obrane je izjavio kako administracija predsjednika Busha sad za tu svrhu traži dodatna sredstva od Kongresa, te da očekuje rezultate u tom smislu sljedeći mjesec. Gospodin Rumsfeld je odbio komentirati da američke snage u susjednom Pakistanu hvataju pripadnike al-Qaide i talibana, no izjavio je pred novinarima kako je uvjeren da američke i snage koalicije mogu te borce uhvatiti. Čelnik privremene afganistanske vlade Hamid Karzai je izjavio kako će nacionalna vojska pomoći uspostavi stabilnosti u Afganistanu. Gospodin Karzai se zahvalio američkoj vladi na borbi protiv terorizma i podršci afganistanskom narodu.

XS
SM
MD
LG