Linkovi

Kardinal Bernard Law bit će premješten u Vatikan? (26/4/02) - 2002-04-26


Dnevnik Boston Herald izvješćuje da će bostonski nadbiskup, Bernard Law, biti vjerojatno premješten na službu u Vatikan.

Kardinal Law posljednjih je mjeseci često kritiziran zbog navodnog pokušaja zataškavanja desetaka slučajeva seksualnog napastvovanja od strane katoličkih svećenika.

Bostonski dnevnik navodi dužnosnike Katoličke crkve prema kojima će kardinal Law biti poslan u Vatikan prije no što se mora pojaviti na sudu, kako bi odgovorio na optužbe u civilnoj parnici pokrenutoj protiv njegove dieceze.

Kardinal Bernard Law kritiziran je zbog toga što je mnoge svećenike koji su bili optuženi za napastvovanje premještao iz župe u župu, umjesto da ih prijavi vlastima.

Kardinal Law se jučer vratio iz Vatikana, gdje se s drugim američkim kardinalima susreo s papom Ivanom Pavlom drugim. Po dolasku, izjavio je da mogućnost njegove ostavke “nije niti jednom bila spomenuta.”

Kardinali su u Vatikanu utvrdili jedinstveni postupak u slučaju seksualnih skandala u budućnosti. Iako se detalji moraju još razraditi, postupak je postrožen te će svećenik – nakon utvrđivanja vjerodostojnosti optužbi – biti otpušten iz crkve, te prijavljen vlastima.

XS
SM
MD
LG