Linkovi

Kanada traži odgovore o pogibiji kanadskih vojnika u Afganistanu (20/4/02) - 2002-04-20


“Los Angeles Times” piše da Kanada traži odgovore o pogibiji svojih vojnika u “prijateljskoj vatri” u Afganistanu. Ovaj je slučaj – kako piše “Times” – naveo javnost da počne postavljati pitanja o uvjetima i troškovima kanadske vojne suradnje sa Sjedinjenim Državama. Sada se i javno javlja osjećaj da je Kanada postala nedovoljno cijenjeni i možda nedovoljno dobro opremljeni partner u globalnim avanturama američke supersile.

Pod naslovom ”Zaraženi bedrenicom još uvijek osjećaju posljedice”, “Washington Post” javlja da se pojedini djelatnici pošte u Washingtonu, koji su bili zaraženi sporama bedrenice, još uvijek nisu u potpunosti oporavili. Prema pisanju ovog dnevnika, preživjele žrtve napada bedrenicom i danas se, šest mjeseci kasnije , žale na ozbiljan zamor i gubitak pamćenja. Liječnici smatraju da se ove pojave mogu pripisati bedrenici, jer se kod oboljelih stvaraju toksini, koji mogu oštetiti živčano tkivo. S druge strane, moguće je – kažu stručnjaci – da žrtve pate od post-traumatskog stresnog poremećaja.

“New York Times” jutros javlja da će za obnovu mreže podzemne željeznice i redovite željeznice oko Svjetskog trgovinskog centra trebati – sedam milijardi dolara. Ova je svota četiri puta viša od one koju je za istu svrhu bio predvidio predsjednik Bush, kada je prošlog mjeseca povećao saveznu pomoć za obnovu New Yorka sa 20 na 21 i pol milijarde dolara.

XS
SM
MD
LG