Linkovi

Predsjednik Bush pozdravio izraelsku najavu o povlačenju sa Zapadne obale (16/4/02) - 2002-04-16


Predsjednik Bush pozdravio je priopćenje Izraela da namjerava povući postrojbe iz dva palestinska područja na Zapadnoj obali. Predsjednik Bush – koji je pozivao na potpuno povlačenje izraelskih snaga – jučer je telefonski razgovarao s izraelskim premijerom Arijelom Sharonom.

Premijer Sharon je predsjedniku Bushu pružio uvjeravanja da će se izraelske postrojbe povući iz Jenina i Nablusa u roku od tjedan dana. On je to obećao tijekom 15-minutnog telefonskog razgovora koji je inicirao predsjednik Bush. Glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer izjavio je da je predsjednik rekao gospodinu Sharonu da će povlačenje iz tih područja povećati izglede za mir u regiji.

Izraelski premijer prvo je najavio namjeru o djelomičnom povlačenju u intervjuu televizijskoj mreži C.N.N. On je, međutim, napomenuo da ne predstoji skoro povlačenje iz Ramalle i Betlehema. Gospodin je Fleischer priopćio da su predsjednik Bush i premijer Sharon razgovarali o nastojanjima da se okonča napeta situacija izmedju izraelskih vojnika i naoružanih Palestinaca u Crkvi rođenja Krisovog u Betlehemu. Glasnogovornik je rekao da je predsjednik također zatražio od izraelskog premijera da poduzme korake za popravljanje humanitarne situacije u onim dijelovima Zapadne obale u koje su upale izraelske snage.

XS
SM
MD
LG