Linkovi

Veliki pro-izraelski skup u Washingtonu (15/4/02) - 2002-04-15


U Washingtonu se danas održava veliki pro-izraelski skup, na kojem – prema procjenama organizatora – sudjeluju tisuće Amerikanaca sa svih krajeva Sjedinjenih Država. Organizatori kažu da je cilj ovoga skupa, nazvanog "S Izraelom smo danas i zauvijek", iskazati solidarnost s Izraelom.

Skup se održava pred zgradom američkog Kongresa na Capitol Hillu, a na njemu trebaju nastupiti – između ostalih – bivši izraelski premijer Benjamin Netanyahu, bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani, te nobelovac Elie Wiesel. Kako javlja Associated Press, okupljeni su s negodovanjem dočekali izjavu zamjenika američkog ministra obrane Paula Wolfowitza, koji je rekao da su žrtve nasilja na Srednjem istoku kako Izraelci, tako i Palestinci.

Sudionici skupa došli su u Washington stotinama autobusa ili čarter-letovima, a organizatori su za potrebe njihovog prijevoza po gradu otkupili 42 tisuće karata za podzemnu željeznicu. Neke ulice oko Capitol Hilla su zatvorene za promet, a u podzemnoj željeznici očekuju se velike gužve.

XS
SM
MD
LG