Linkovi

Rumsfeld: Irak potiče na krvoproliće na Srednjem istoku (4/4/02) - 2002-04-04


Američki ministar obrane Donald Rumsfeld izjavio je da izraelsko-palestinsko nasilje strašna tragedija. Kako iz Pentagona izvješćuje Alex Belida, gospodin Rumsfeld ponovno je optužio Irak da potiče krvoproliće na Srednjem istoku.

Gospodin Rumsfeld je kazao da na Srednjem istoku stradaju nevini ljudi. Ministar obrane je, međutim, odbio govoriti o tome da li aktualna kriza komplicira američke odnose sa zemljama u regiji, pogotovo onim zemljama, čija bi podrška mogla biti od ključne važnosti za moguću vojnu akciju protiv Iraka. Ipak, gospodin Rumsfeld je ponovno optužio iračkog čelnika Sadama Huseina da potiče krvoproliće u Izraelu povećavajući odštete za obitelji bombaša-samoubojica na 25 tisuća dolara.

"Taj čovjek, šef jedne države, ponosno je i javno donio odluku da će aktivno promicati i finacirati ljudske žrtve za obitelji čija će djeca ubijati nevine muškarce, žene i djecu," kazao je.

Gospodin Rumsfeld je dodao da odlučio ovo pitanje iznijeti u javnost, jer je važno da stanovnici Iraka, Srednjeg istoka i ostatka svijetu doznaju što se događa.

XS
SM
MD
LG