Linkovi

Bush: Unatoč nasilju, imam viziju budućnosti Srednjeg istoka (3/4/02) - 2002-04-03


Predsjednik Bush izjavio je da će Sjedinjene Države raditi na zaustavljanju terorističkih aktivnosti usmjerenih na ugrožavanje srednjoistočnog mirovnog procesa. Predsjednik je nakratko govorio o situaciji na Srednjem istoku u okviru govora koji je održao u Philadelphiji u saveznoj državi Pennsylvaniji.

Predsjednik je kazao da, unatoč sadašnjem krvoproliću na Srednjem istoku, još uvijek ima viziju za njegovu budućnost. Prema njegovim riječima, želi vidjeti dan kada će susjedne zemlje jamčiti pravo Izraela da postoji, a Palestinci će imati svoju miroljubivu državu.

"Ima, međutim, onih koji žele uništiti tu viziju, onih koji žele ubijati kako ta vizija nikada ne bi zaživjela", kazao je predsjednik Bush koji se proteklih nekoliko dana našao pod pritiskom da se izravnije uključi u zaustavljanje eskalacije nasilja na Srednjem istoku. U svojem govoru u Philadelphiji nije spomenuo nikakve nove incijative, ali naglasio je da oni koji čeznu za mirom u regiji moraju učiniti sve što mogu da zaustave teroriste, koji žele blokirati mirovni proces.

XS
SM
MD
LG