Linkovi

Kongresmeni pozivaju na veći međunarodni angažman na Srednjem istoku (1/4/02) - 2002-04-01


Članovi američkog Kongresa pozivaju na veći međunarodni angažman na Srednjem istoku.

Američki zakonodavci dodali su svoje glasove glasovima onih koji pozivaju palestinskog čelnika Jasera Arafata da obuzda bombaše-samoubojice u Izraelu. Gostujući u programu televizijske mreže Fox, senator iz Connecticuta Joseph Lieberman kazao je da Izrael poduzima mjere u samoobrani.

"Nažalost, snage s kojima je Izrael sučeljen iste su snage koje su nas napale 11. rujna i s kojima smo i mi još uvijek sučeljeni u ratu protiv terorizma. Mislim da sada Izraelce ne treba zaustavljati u mjerama koje poduzimaju kako bi se zaštitili, čak i dok – nadam se – administracija predsjednika Busha aktivnije ulazi u diplomatske aktivnosti" – rekao je senator Lieberman.

Senator Joseph Biden iz Delawarea kazao je da je trenutak da se administracija više angažira na Srednjem istoku.

"Mislim da bi trebalo učiniti nešto dramatično i da predsjednik treba pojačati naš angažman. Znam da je izaslanik Zinni u regiji…Arapske zemlje moraju postati vidljivije u mirovnim naporima" – rekao je senator Biden.

Senator Arlen Specter iz Pennsylvanije izrazio je uvjerenje da Jaser Arafat nema kontrolu nad bombašima samoubojicama. Senator Specter također je kazo da bi, čak i ako bi prekid vatre bio postignut, podržavao uključivanje ograničenog broja američkih vojnika u eventualne međunarodne mirovne snage u Izraelu.

XS
SM
MD
LG