Linkovi

Papa Ivan Pavao Drugi osudio nasilje u Svetoj Zemlji (31/3/02) - 2002-03-31


Papa Ivan Pavao Drugi iskoristio je svoju uskršnju poruku da osudi nasilje u Svetoj Zemlji. Na Trgu Svetog Petra, u Rimu, okupilo se najmanje stotinu tisuća ljudi kako bi čuli papinu poruku i primili njegov posebni uskršnji blagoslov.

Papa Ivan Pavap Drugi iskoristio je uskršnju poruku da pozove na okončanje nasilja na Srednjem Istoku. On je pozvao političke i vjerske čelnike da rade na obnovi mirovnih pregovora.

Papa je pozvao kršćane da se "angažiraju na postizanju mira kako bi se okončala dramatična spirala zlouporabe vlasti i ubijanje koje krvavi Svetu Zemlju, kojom i danas caruje nasilje." Kako je kazao sveti otac, "miru je proglašen rat". On je rekao da se ništa ne rješava odmazdom - "Ovo je stvarno ogromna tragedija," kazao je - "i nitko ne može šutjeti i ostati po strani, ni politički, niti vjerski čelnici."

Unatoč problema s koljenom, 81-godišnji sveti otac danas je izgledao dobrog zdravlja. Na kraju mise, papa je uputio uskršnju čestitku na 62 jezika, uključujući i hebrejski i arapski.

XS
SM
MD
LG