Linkovi

Dobre vijesti za američku ekonomiju (27/3/02) - 2002-03-27


Američki ministar financija Paul O'Neill izjavio je da se američko gospodarstvo dobro oporavlja od prošlogodišnje recesije te da bi gospodarski rast do kraja godine trebao dostići broj od tri i pol posto. Što se tiče svjetske ekonomije, gospodin O'Neill je oprezno optimističan glede rezultata prošlotjedne konferencije o pomoći zemljama u razvoju koja je održana u Montereyu u Meksiku.

U međuvremenu, dobre vijesti za američku ekonomiju se nastavljaju. Povjerenje potrošača dostiglo je najveću razinu u proteklih sedam mjeseci što bi se, kako ističu analitičari, trebalo odraziti na povećanje potrošnje i pojačavanje gospodarskog rasta. Takve vijesti – sasvim razumljivo – izazvale su pozitivne pomake na burzi u New Yorku. Svi glavni pokazatelji vrijednosti dionica završili su poslovni dan s većim vrijednostima.

Direktor revizorske kompanije Arthur Andersen, koja je vodila poslovne knjige Enrona, Joseph Berardino, dao je ostavku uslijed sve većeg pritiska na njegovu kompaniju zbog uloge koju je imala u stečaju bivšeg energetskog diva iz Houstona.

XS
SM
MD
LG