Linkovi

Zašto desničari zagovaraju usvajanje embrija? (22/3/02) - 2002-03-22


“Los Angeles Times” jutros se bavi zanimljivim etičkim pitanjem – usvajanjem embrija. U pojedinim slučajevima umjetne oplodnje, naime, budući roditelji prolaze kroz provjeru i proceduru vrlo sličnu pravnom postupku usvajanja. Desničarske skupine i protivnici pobačaja potiču ovakvu praksu, kako bi se embriji počeli tretirati kao ljudska bića, a ne kao organi za presađivanje, koji se mogu donirati po volji.

"Christian Science Monitor” bavi se u jutrošnjem izdanju buđenjem neaktivnih terorističkih skupina. Prema pisanju “Monitora”, bombaški napad u Peruu i ubojstvo savjetnika talijanske vlade pokazuje kako je teško pobijediti u ratu protiv terorizma. Oba su ova napada izvele – kako se vjeruje - organizacije za koje se vjerovalo da su se ugasile – Crvene brigade i Sendero Luminoso. Bostonski dnevnik citira stručnjake, koji kažu – boriti se protiv terorizma isto je kao i boriti se protiv kriminala. Nemoguće ga je izbrisati, ali može se spriječiti njegovo jačanje.

“Washington Post” piše da će do listopada svi glavni spomenici u Washingtonu biti pod neprestanim nadzorom video-kamera. Video nadzor nad znamenitostima diljem zemlje počeo se uvoditi nakon terorističkog napada u Oklahoma Cityju 1996, a njegovo je uvođenje ubrzano nakon napada od 11. rujna. Administracija predsjednika Busha zatražila je 23 milijuna dolara za postavljanje cestovnih prepreka i jačeg osvjetljenja oko glavnih washingtonskih spomenika, te 6 milijuna dolara za osiguravanje znamenitosti kao što su Kip Slobode i Mt. Rushmore.

XS
SM
MD
LG