Linkovi

Nove alternative za klasični "posljednji počinak" (20/3/02) - 2002-03-20


“Washington Post” ovoga jutra čitatelje upoznaje – s alternativama za klasični “posljednji počinak”. Kako pokazuju podaci, sve više Amerikanaca odustaje od pokapanja u grob ili kremiranja i odlučuje se za njihove daleko inovativnije alternative. Primjerice, neki se odlučuju za akvarele, naslikane bojama u koje je umiješan prah voljenog pokojnika. Drugi pak, sade drvo, ispod kojega je razasut prah preminuloga. Neki pokapaju tijela bliskih “na ekološki prihvatljiv način”, a treći – ugrađuju prah pokojnika u cementne kugle, koje se zatim bacaju u ocean da bi služile kao podloga za rast koralja.

“Christian Science Monitor” jutros javlja da među Palestincima jača uvjerenje da su sada u jačem položaju od Izraelaca. Uz kratkoročne – kako piše bostonski dnevnik – Palestinci ovih dana bilježe i dugoročne, strateške pobjede – uživaju nezapamćeni angažman međunarodne zajednice na rješavanju njihovog problema; Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda po prvi je puta službeno podržalo ideju “palestinske države”; Sjedinjene Države ponovno su uključene u posredovanje, a arapske zemlje rade na mirovnom planu za Srednji istok.

“Los Angeles Times” piše da bi najnovija odluka američke Središnje banke o nemijenjanju kamatnih stopa mogla signalizirati zaokret u ekonomskoj politici. Kako piše “Times”, čelni ljudi središnje banke popratili su svoju odluku izrazima uvjerenja da više ne treba strahovati od recesije, već od pretjeranog jačanja gospodarskog rasta i inflacije.

XS
SM
MD
LG