Linkovi

Film tjedna: Ledeno doba (17/3/02) - 2002-03-17


Gotovo se nevjerojatan trio pretpovijesnih likova udružio za komično putovanje, u novoj kompjutorski animiranoj fimskoj priči namijenjenoj svim uzrastima. Prikaz filma Ice Age – “Ledeno doba” pripremio Alan Silverman.

Sada vam možemo i reći o čemu se radi. Prije nekih 60-tak tisuća godina temperatura na Zemlji je strmoglavo opala, a jedno biće, izgleda sličnog današnjim vjevericama, traži gdje bi zakopalo žir za zimnicu.

Radnja se barem tako odvija u ovoj vrlo vješto animiranoj avanturi naslova “Ledeno doba”. Svi sisavci su migrirali na jug u potrazi za toplijim krajevima. Naš junak imenom Sid nije baš omiljen niti u svojoj obitelji i ostao je sam na toj studeni. No, priča ne bi bila potpuna bez mamuta Manfreda kojem je dosta svega, želi samoću, pa se zaputio u suprotnom smjeru – na sjever. Kada Manfred i Sid naidju na izgubljenu čovjekovu bebu, odluče je vratiti njenom “krdu”. Da ne zaboravimo, priča ne bi bila potpuna bez sabljozubog tigra Diega, koji istina, možda ima neke druge planove.

Komičar Ray Romano dao je glas mamutu Manfredu. "Moj agent mi je poslao scenario . Nikada nisam razmišljao o tome da radim animaciju. Pročitao sam materijal, bio je dobar i rekao sam 'da'".

John Leguziamo dao je glas Sidu. Glasovni trio upotpunjava Denis Leary koji je ozvučio sabljozubog tigra Diego-a. Film “Ledeno doba” režirao je animator i Oscarovac Chris Wedge koji kaže da je svaka sličnost njegovog ostvarenja sa stvarnom geološkom epohom – čista slučajnost, u funkciji komedije.

Film “Ledeno doba” kreira trodimenzionalnu fantaziju uz do sada nevidjene kompjutorske likove i animaciju. Zaključimo prikaz uz glazbu iz filma “Ice Age” koju je napisao David Newman.

XS
SM
MD
LG