Linkovi

U Teksasu, laborant obolio od kožnog oblika bedrenice (14/3/02) - 2002-03-14


Sa stranica New York Timesa dolazi upozorenje da je jedan od uposlenika u teksaškom laboratoriju koji su, prošle jeseni, testirali uzorke pisama s bakterijama antraksa, ovih dana obolio od kožnog oblika bedrenice. Nedvojbeno je potvrđeno da se radi o istom soju bakterije kao što su bili oni iz pisama. To je prvi slučaj izbijanja antraksa od studenog prošle godine. Još je u tijeku istraga o tome kako se spomenuti djelatnik zarazio.

I New York Times i Los Angeles Times pišu o jučerašnjem glasanju u Senatu, u kojemu su odbačeni strožiji kriteriji potrošnje benzina u osobnim automobilima i sportskim vozilima. Ovu odluku oba lista tumače kao pobjedu lobiranja automobilske industrije i njezinih interesa, te sindikata, nad aktivistima za zaštitu okoliša i štednju energije. S izuzetkom predlagača strožih standarda - senatora Johna Kerryja, demokrata iz Massachusettsa, te Johna McCaina, republikanca iz Arizone, koji su štednju benzina proglasili pitanjem nacionalne sigurnosti - ostali senatori, bez obzira demokratski ili republikanski, uglavnom su to pitanje shvatili kao političko, koje bi im štetilo u njihovim sredinama.

I, na kraju, iz Christian Science Monitora, dobre vijesti za korisnike zračnog prijevoza. Premda se razina zračnog prometa još nije vratila na razinu od prije rujanskih terorističkih napada, barem se smanjila dužina čekanja te gužve na aerodromima. Aerodromske službe sigurnosti bolje su se organizirale u uvjetima pojačane kontrole, tako da sada sve prolazi mnogo brže nego ranije. Inače, kako piše Monitor, avioprijevoznici privlače putnike natrag čak i kampanjom oglasa na radiju i televiziji u kojima će astronaut Jim Lovell, zapovjednik Apolla 13, pozivati Amerikance da ponovno putuju avionima.

XS
SM
MD
LG