Linkovi

Al-Qaida se pregrupira u Pakistanu? (6/3/02) - 2002-03-06


…”Nedavno otkrivene elektronske poruke pripadnika al-Qaide ukazuju da se pokušavaju pregrupirati u zabačenim dijelovima Pakistana” – javlja jutrošnji “New York Times”. Američki dužnosnici ocjenjuju da al-Qaida pokušava naći novo sklonište bilo gdje u svijetu, te kažu da su većinu novootkrivenih elektronskih poruka razmjenjivali članovi al-Qaide u Pakistanu i njeni operativci diljem svijeta.

“Sjedinjene Države konačno su u operacijama u Afganistanu našle mjesta za saveznike” – piše “Christian Science Monitor”. Iako – kako piše bostonski dnevnik – američka vojska nije izabrala “Operaciju Anakonda” da bi napravila političku gestu, njen konačni rezultat mogla bi biti jača međunarodna koalicija. Međutim, analitičari upozoravaju da bi međunarodna podrška mogla oslabiti, ukoliko Sjedinjene Države odluče napasti Irak.

Iz “Washington Posta” izdvajamo jednu lokalnu temu – ovdašnji stručnjaci za hortikulturu najavljuju da će slavne japanske trešnje, koje krase prostor oko spomenika predsjedniku Jeffersonu biti u punom cvatu od 1. do 5. travnja. Ta je vijest obradovala organizatore Nacionalnog festivala trešnjinog cvijeta, ali i lokalne turističke djelatnike, koji računaju na godišnju navalu turista koja prati festival.

XS
SM
MD
LG