Linkovi

Malo vijeće HSLS povlači trojicu svojih članova iz Vlade (26/2/02) - 2002-02-27


Malo vijeće HSLS-a jednoglasno je odlučilo da iz Vlade povuče zamjenika premijera Gorana Granića, ministra gospodarstva Goranka Fižulića i ministra pomorstva prometa i veza Alojza Tušeka. To stranačko tijelo također traži da mjesto zamjenika premijera zauzme Dražen Budiša, izjavio je to novinarima nakon trosatne sjednice Malog vijeća glasnogovornik HSLS-a Joško Kontić. N

eposredno po svršetku sjednice Malog vijeća o toj odluci Budiša je telefonski izvjestio premijera Račana, ali Kontić novinarima nije htio prenijeti kako je Račan na tu odluku reagirao. O tome tko će iz HSLS-ove kvote zasjesti na dva upražnjena ministarska mjesta, gospodarstva i prometa, odlučit će, najavio je glasnogovornik HSLS-a, Malo vijeće stranke. Odluke o smjeni trojice članova Vlade iz redova HSLS-a, rekao je novinarima Kontić, Malo vijeće je donijelo analizirajući njihov rad. Argumente za njihovu smjenu javnost će čuti kad o njima Budiša izvjesti same smijenjene ministre. Kontić je također izjavio da je daljnji ostanak u Vladi Gorana Granića, u rukama premijera Račana, ali da Granić ni na kojoj dužnosti u Vladi ne može ostati u kvoti HSLS-a.

Ako premijer Račan odbije ovu odluku Malog vijeća HSLS-a o povlačenju trojice HSLS-ovaca iz Vlade, Dražen Budiša će, rekao je Kontić, sazvati sjednicu Velikog vijeća koje će odlučiti o daljnjim potezima HSLS-a. Za sad se ne zna kako će odluku o smjeni prihvatiti ostala trojica ministara HSLS-a u Vladi, Jozo Radoš, Andro Vlahušić i Hrvoje Kraljević s obzirom na njihovu raniju najavu da će u slučaju smjene samo jednog od njih iz Vlade otići svi ministri iz HSLS-a.

XS
SM
MD
LG