Linkovi

NYT: Nema dokaza da je bin Laden imao nuklearno oružje (26/2/02) - 2002-02-26


“Američki analitičari nisu našli znakova da je bin Laden imao nuklearno oružje” – javlja “New York Times”. Dapače, analiza pronađenih sumnjivih kanistara, kompjutorskih diskova i dokumenata pokazala je da su bin Ladena i al-Qaidu možda prevarili krijumčari, koji su im prodali primitivne kontejnere s rukom nacrtanim mrtvačkim lubanjama.

“Washington Post” javlja da su američke i europske vlasti postigle znatne uspjehe u prekidanju najvećeg lanca krijumčarenja oružja na svijetu, koji opskrbljuje al-Qaidu, pobunjenike Abu Sayyafa na Filipinima i pobunjeničke snage u Africi. Kako piše “Post”, američke obavještajne službe već tri godine pokušavaju tajnim metodama razbiti mrežu Victora Bouta, bivšeg sovjetskog časnika, koja dostavlja moderno oružje diljem svijeta. Početkom mjeseca u Briselu je uhićen njegov bliski suradnik, koji je u međuvremenu, otkrio pojedinosti o funkcioniranju Boutove mreže.

“Los Angeles Times” jutros piše da se otisci prstiju sve rjeđe prihvaćaju u sudnicama kao dokazni materijal – jer više od polovine stručnjaka za otiske ne prolazi na državnom ispitu stručnosti… A “Christian Science Monitor” osvrće se na cijenu upravo završene Olimpijade u Salt Lake Cityju, koja je koštala gotovo dvije milijarde dolara, te se pita – hoće li se ovaj veliki sportski događaj pokazati profitabilan, kao što je bila Olimpijada u Los Angelesu 1984, ili će više nalikovati Olimpijadi u Montrealu 1976, čiji dugove stanovnici tog grada i danas otplaćuju.

XS
SM
MD
LG