Linkovi

ZOI u Salt Lake Cityju - zabavne, sigurne, medijski atraktivne (24/2/02) - 2002-02-24


Osvrnimo se i na pisanje nedjeljnih izdanja američkih dnevnika. New York Times sažima impresije sa Zimskih olimpijskih igara ovim riječima: "Igre u Salt Lake Cityu bile su zabavne, sigurne, u medijskom smislu vrlo atraktivne, a demografski - vrlo raznolike. "

“Može se reći da su se Amerikanci na ovoj zimskoj Olimpijadi stvarno osjećali kod kuće, više nego ikad prije. To se može zahvaliti i činjenici da su uvedeni novi športovi – primjerice daskanje, sanjkanje te klizačke utrke na kratke staze, koji su atraktivni posebno mladima” – piše u New York Timesu.

Atmosferu na olimpijskim igrama na kraju je pokvarilo rusko odnosno južnokorejsko zanovjetanje oko navodne pristranosti sudaca, što je podsjetilo na športsko-političke okršaje iz hladnog rata – smatra novinar newyorškog dnevnika.

Washington Post donosi komentar britanske novinarke Louise Branson o suđenju Slobodanu Miloševiću. Ona tvrdi da je bivši srbijanski čelnik, u svom nedavnom izlaganju pred tribunalom, suđenju pridodao “zlu, manipulativnu crtu”. To će imati vrlo loše posljedice u regiji, produbit će se mržnja, a teže će se postići pomirenje među balkanskim narodima – smatra Louise Branson.

I za kraj – jedna osmrtnica. Prekjučer je u Kaliforniji, u 89. godini života, preminuo animator Chuck Jones, otac Zekoslava Mrkve, Patka Doda i Ptice Trkačice. Chicago Tribune daje kratku biografiju gospodina Jonesa, koji je crtačku karijeru počeo 1932, na ulicama Hollywooda, gdje je izrađivao portrete prolaznika. Kasnije je u studijima kompanije Warner Brothers napravio više od 300 crtanih filmova, za najbolje od njih dobio je tri oskara. "Crtići nisu iluzija, crtići su život" – izjavio je jednom prilikom Chuck Jones.

XS
SM
MD
LG