Linkovi

Salt Lake City: Nakon Janice, na redu je Ivica (23/2/02) - 2002-02-23


Predzadnji dan 19. zimskih Olimpijskih igara obilježit će slalom za skijaše, a borba za medalje vodit će se u bobu četvercu, zatim brzom klizanju i skijaškom trčanju na 50 kilometara. Najviše će uzbudjenja biti na skijaškoj stazi Deer Valleya, gdje će se za medalju boriti i Ivica Kostelić.

Na strmoj i opasnoj stazi kod Park Cityja jedna je skijašica ušla u povijest zimskih Olimpijskih igara kao jedina alpinistica koja je na jednoj olimpijadi osvojila četiri medalje. Jedina alpska disciplina u kojoj nije osvojila odličje je spust, u kojem se nije ni natjecala.

Naravno, govorimo o Janici Kostelić, za koju je Šveđanka Anja Paerson - drugoplasirana u jučerašnjem veleslalomu - rekla: “Janica je dokazala da je u ovom trenutku mentalno jača od svih nas i mogu joj samo čestitasti." Čak i nakon osvajanja četvrte medalje, Janica Kostelić ostaje jednostavna i iskrena, znajuči da su njeni uspjesi dovoljno rječiti.

“Nisam očekivala četiri medalje. Očekivala sam možda jednu I to samo u kombinaciji, ali četiri nisam očekivala, posebno u super-veleslalomu i u danasnjem veleslalomu. Dakle, sretna sam onim što sam ostvarila” – rekla je Janica Kostelić nakon osvajanja četvrte medalje.

Osoba koja je odigrala ključnu ulogu u Janicinom dostizanju vrhunske forme nesumnjivo je njen otac Ante, koji je na sljedeći način komentirao pobjedu u veleslalomu: "Možda čak mogu reći da nismo iznenađeni. Tri medalje je Janica već osvojila i onda je danas izgledalo da će i četvrta, posebno nakon prve vožnje, već smo vidjeli da je i četvrta medalja. Ja sam se samo molio Bogu da ne bi slučajno pala, ne radi plasmana, nego da se ne bi slučajno povrijedila, tako da ipak ove Olimpijske igre završimo."

Drugi Kostelić – Ivica – danas nastupa u alpskoj disciplini u kojoj dominira - u slalomu. Prije dva dana u veleslalomu, koji nije njegova omiljena disciplina, zauzeo je 9.mjesto. Što se od njega očekuje ovoga prijepodneva, upitali smo glasnogovornika Ivice i Janice Kostelić – Ozrena Millera.

"Ivica je na redu. Nema nikakvih očekivanja. Očekivanje je pregruba riječ. Uvjerili smo se preko Janice da je ono što je najavila - da će dati sve od sebe da osvoji medalju - upalilo. Osvojila je četiri medalje. Napravila je strašnu stvar. Toliko je motivirana, cijelu godinu se u njoj akumuliralo sve skupa. Imala je tešku sezonu, sezonu s ozljedama, nesigurnost, ali znala je koliko njoj samoj znači ova Olimpijada, koliko će joj se još mogućnosti otvoriti ako osvoji prvu medalju - i vidite što je učinila. Vjerojatno je toga svjestan i Ivica - to je njegova želja, a on će učiniti sve da mu se ta želja i ispuni. Znači, nećemo ništa očekivati od Ivice, a on će sigurno učiniti sve što je u njegovoj moći da medalju osvoji."

A evo što Ivica Kostelić kaže kada je upitan o eventualnoj pobjedi u slalomu: "Meni bi bilo super da pobijedim u slalomu. Ja bih ispunio svoj životni san."

Od tog ga trenutka dijele samo sati, a Olimpijada u Salt Lake Cityju i svi oni koji je prate diljem svijeta već vrlo dobro znaju za Kosteliće iz Hrvatske.

XS
SM
MD
LG