Linkovi

Američki tisak o Janici Kostelić: Niti jedna Olimpijada do sada nije imala skijaša njene kategorije! (23/2/02) - 2002-02-23


Vodeći američki dnevni listovi pišu jutros o Janici Kostelić kao o pravoj "hrvatskoj senzaciji", kako je već zovu na američkoj televiziji.

“New York Times” posvećuje njenoj jučerašnjoj pobjedi opsežan članak u kojem novinar tog lista ocjenjuje: “Na ovoj Olimpijadi nema niti jednog drugog skijaša – bilo muškog ili ženskog – koji bi bio u kategoriji Janice Kostelić. Ni jedna Olimpijada do sada nije imala skijaša njene kategorije – s četiri olimpijska odličja“.

“New York Times” također podsjeća da je do Olimpijade u Salt Lake Cityu, rekord po broju medalja osvojenih u alpskom skijanju u cijeloj karijeri iznosio – pet, te da je na ovoj Olimpijadi taj rekord oborio Norvežanin Kjetil Andre Aamod, 30-to godišnji veteran četiri zimske Olimpijade. No, kako piše Times”, Janici je samo 20 godina, a već je premašila Aamodta po broju zlatnih medalja.

“New York Times” nadalje piše: “Prošli su dani kada bi Janica osvojila utrku za Svjetski kup, a organizatori ne bi imali hrvatsku zastavu za svečanu dodjelu medalja. Janica je u to doba – podsjeća “Times” – sama nosila hrvatsku zastavu u torbi za pancerice. No jučer je mogla izabrati bilo koju od 15 do 20 zastava kojima su mahali hrvatski navijači u Park Cityju.

A najtiražniji američki dnevnik “USA Today” pod naslovom “Kostelić ušla u Olimpijsku povijest” piše: “Slavlje neće početi do sutra navečer, kada će njen stariji brat Ivica nastupiti u slalomu i možda dati dodatni sjaj ovoj nevjerojatnoj Olimpijadi. No, tada će cijela Hrvatska slaviti nezapamćena dostignuća Janice Kostelić u Salt Lake Cityju, piše “USA Today” podsjećajući da je Janica jedina žena koja je osvojila tri zlatna odličja na jednoj Olimpijadi.

XS
SM
MD
LG