Linkovi

Bush: Ubojstvo otetog novinara Daniela Pearla barbarsko djelo! (22/2/02) - 2002-02-22


Predsjednik Bush izjavio je da su svi Amerikanci ožalošćeni i ogorčeni viješću da je oteti američki novinar Daniel Pearl ubijen. Gospodin Pearl otet je prošloga mjeseca u Pakistanu, dok je radio na članku o islamskom ekstremizmu.

Predsjednik Bush je kazao da svi Amerikanci dijele bol supruge i roditelja gospodina Pearla, koji su – kako je rekao – tjednima gajili nadu da će on biti pronađen živ.

"Posebno smo tužni zbog njegovog nerođenog djeteta, koje će oca upoznati samo kroz sjećanja drugih," rekao je predsjednik.

Obraćajući se novinarima na kraju svojeg puta po Aziji, predsjednik je kazao da američki novinari, humanitarni djelatnici, diplomati i drugi obavljaju – kako je rekao - “važan posao u ponekad opasnim dijelovima svijeta”.

"Oni koji žele prijetiti Amerikancima i baviti se barbarskim, kriminalnim djelima, moraju znati da će tako samo ugroziti svoj cilj i ojačati odlučnost Sjedinjenih Država da oslobodi svijet takvih agenata terora. Bog blagoslovio Daniela Pearla" – izjavio je predsjednik Bush.

XS
SM
MD
LG