Linkovi

Podravka U SAD (19/2/02) - 2002-02-19


Tjedan dana nakon prezentancije hrvatskog gospodarstva u Washingtonu, potencijalnim americkim ulagacima predstavit ce se"Podravka", najuspjesnija prehrambena tvrtka u Hrvatskoj.

U SAD danas su otputovali glavna direktorica "Podravke" za financije Nevenka Cerovsky i izvrsni direktor upravljanja imovinom Tomislav Rukavina. U cetverodnevnom "road show"-u u Columbusu, Chicagu, Bostonu i New Yorku svoju ce tvrtku predstaviti americkim investicijskim fondovima i poslovnim ljudima. Od prve americke turneje "Podravka" ocekuje pojacan interes investitora, izjavio je telefonom za Glas Amerike glasnogovornik tvrtke, Drenislav Zekic. "Mi vjerujemo da cemo potaknuti njihovo zanimanje jer je turneja organizirana na njihov poticaj. Podravka se smatra jednom od sigurnih kompanija za ulaganje u tranzicijskim zemljama," rekao je Zekic.

Podravka iz Koprivnice najuspjesniji je proizvodjac prehrambenih proizvoda i drugi po velicini proizvodjac lijekova u Hrvatskoj. Institucionalni investitori na financijskim trzistima zemalja u tranziciji ocjenjuju je prosperitetnom tvrtkom sigurnom za ulaganja.

Te je ocjene svrstavaju medju vodjece proizvodjace prehrambenih proizvoda u srednjoj i istocnoj Evropi. "Podravka nema spektakularne rezultate na americkom trzistu, ali je duzi niz godina poznata na tom kontinentu, po Vegeti i proizvodima iz programa djecje hrane, prije svega Kinder Lade," kaze Zekic. Kvalitetu svojih proizvoda u odnosu na ostale istocnoevropske proizvodjace u "Podravci" isticu glavnim adutom proboja na americko trziste. Osim u SAD Podravkini proizvodi prodaju se u vise od 40 zemalja svijeta.

XS
SM
MD
LG