Linkovi

Predsjednik Bush stigao u Japan (17/2/02) - 2002-02-17


Predsjednik Bush stigao je u Japan na početku svoje šestodnevne turneje po Aziji. Kako javlja Scott Stearns, predsjednik želi potaknuti brže gospodarske reforme u Japanu te će od azijskih saveznika zatražiti pomoć u spriječavanju Sjeverne Koreje da ispopruči teroristima oružja za masovno uništavanje.

Predsjednik započinje svoj put po Aziji u Japanu gdje će se sutra sastati s premijerom Junichirom Koizumijem. Očekuje se da će predsjednik potaknuti japanskog čelnika na brže ekonomske reforme. Japansko gospodarstvo bilježi porast nezaposlenosti dok se istodobno smanjuju prihodi i povjerenje Japanaca u gospodarstvo zajedno s popularnošću japanskog premijera.

Predsjednik Bush će zahvaliti Japanu na podršci koaliciji protiv terorizma koju predvode Sjedinjene Države te zbog obećane financijske pomoći Afganistanu. Gospodin Bush će pozvati na nastavak međunarodnog pritiska na Sjevernu Koreju koja, kako kaže, predstavlja prijetnju svjetskom miru jer može pomoći teroristima da se domognu kemijskih, bioloških i nuklearnih oružja. Predsjednik će posjetiti demilitariziranu zonu između Sjeverne i Južne Koreje prije nego što otputuje u Kinu, posljednju postaju svog puta, gdje će sa svojim domaćinima razgovarati o raketnoj obrani i vjerskim slobodama.

XS
SM
MD
LG