Linkovi

Olimpijske igre ulaze u drugi tjedan (16/2/02) - 2002-02-16


Zimske olimpijske igre u Salt Lake Cityju ulaze u drugi tjedan, a danas se održavaju natjecanja u superveleslalomu, bijatlonu, bobu i brzom klizanju.

Po broju medalja vodi Njemačka sa 16, a druge su Sjedinjene Države sa 14 odličja.

Sutra će od hrvatskih sportaša nastupiti jedino Janica Kostelić u super-veleslalomu. Njoj će to, nakon osvajanja zlata u kombinaciji, biti drugi olimpijski nastup i to u disciplini koja nije njezina specijalnost. No, u posljednjoj utrci super-veleslaloma u okviru Svjetskog kupa Janica Kostelić je stigla četvrta na cilj. Superveleslalom se vozi u Snowbasinu, a start je u 18. 00 sati po hrvatskom vremenu.

U međuvremenu, jučerašnju odluku da se kanadskom klizačkom paru Jamie Sale - David Pelletier dodijeli zlatno odličje u natjecanju parova u umjetničkom klizanju prate različite reakcije.

Međunarodni olimpijski odbor nadao se da će ovakva, inače rijetka, odluka ublažiti buru koja se podigla nakon sporne sudačke odluke. Ruski par Jelena Bereznaya i Anton Sikarulidze zadržat će svoje medalje, no, Sikarulidze je reagirao s gorčinom, rekavši da, zbog pisanja medija, on i njegova partnerica izgledaju kao negativci.

Dodjelu dodatnog zlatnog odličja kanadskom paru kritizirao je čelnik ruskog klizačkog saveza, rekavši da do te odluke "bez presedana" dolazi pod pritiskom američkog tiska.

Kanadski premijer izrazio je oduševljenje odlukom.

Francuska sutkinja, koja je previdjela tehničku grešku ruskog para i dodjelila im presudan glas za zlatnu medalju, suspendirana je i protiv nje će biti provedena istraga.

XS
SM
MD
LG