Linkovi

Pisma Kennetha Laya Georgeu Bushu (16/2/02) - 2002-02-16


Novi dokumenti koji su jučer predočeni javnosti ukazuju na to da je bivši čelnik korporacije Enron Kenneth Lay, više puta pisao predsjedniku Georgu Walkeru Bushu dok je bio guverner savezne države Texas, tražeći podršku za poslovne projekte i zakonodavne incijative.

Dokumenti, koji su objelodanjeni na temelju odredbi zakona o dostupnosti informacija, ukazuju na postojanje bliskih veza između bivšeg čelnika Enrona i gospodina Busha. Gospodin Lay se nedavno odlučio iskoristi zaštitu koju mu pruža peti amandman na američki ustav, kada je dobio subpoenu da svjedoči na Capitol Hillu o pojedinostima propasti korporacije kojoj je bio na čelu.

Administracija predsjednika Bush često je bila u kontaktu s dužnosnicima Enrona tijekom formuliranja svoje energetske politike.

Glasnogovornik Bijele kuće je okarakterizirao jučer objavljene dokumente kao “staru vijest”. On je dodao da je predsjednik Bush, dok je bio guverner države Texas primio na tisuće pisama od mnogih građana te savezne države koji imaju raznorodna gledišta o mnogim pitanjima.

XS
SM
MD
LG