Linkovi

Kostelić: Hrvatskoj za Valentinovo (15/2/02) - 2002-02-15


“Zlatna medalja moj je poklon za Valentinovo” - izjavila je Janica Kostelić nakon osvajanja prvog hrvatskog zlata na Olimpijadi u Salt Lake Cityju. Na skijalištu Snowbasina, Janica Kostelić je ostavila za sobom poznate suparnice – Austrijanke Renatu Goetschl i Michaelu Dorfmeister, Nijemicu Martinu Ertl… ŽC je pratio natjecanje u Snowbasinu, pa da čujemo kako je prošla borba za medalje …

Crmarić: Janica Kostelić u sva je tri nastupa u kombinaciji imala punu podršku publike, a njen dolazak na prijestol dočekan je burnim i glasnim čestitkama dvadesetak tisuća gledatelja. Najveselija je bila grupa hrvatskih navijača, opremljena hrvatskim zastavama i navijačkom strašću koja se vrlo dobro čula.

Do pobjede u alpskoj kombinaciji, Janica Kostelić je došla postigavši najbolji ukupni rezultat u dva slaloma i jednom spustu. U slalomu je bila uvjerljivo najbolja, što je – kako sama kaže – i očekivala. Treća vožnja bila je, međutim, u spustu - disciplini koju Janica, zbog brojnih ozljeda, ne vozi s jednakom samouvjerenošću kao slalom. I zbilja, u trećem nastupu - dakle u spustu – na cilj je stigla s trećim vremenom. Iako se na elektronskom monitoru pojavilo vrijeme koje je za skoro sekundu i pol bilo duže od onoga koje je postigla Renate Goetschl, u publici se prolomio burni pljesak.

Prednost koju je, naime, stekla u slalomu zajamčila joj je zlatnu medalju čak i u slučaju da ne stigne prva u spustu. Upravo to se i dogodilo I cjelodnevno natjecanje najboljih alpinistica svijeta završeno je krunidbom najbolje medju njima."

Kako je Janica doživjela osvajanje zlatne medalje?

Crmarić: Jednostavna, opuštena i samouvjerena dvadesetgodišnja zvijezda pojavila se pred novinarima ne skrivajući veliko zadovoljstvo pobjedom … ali bez euforije, bez teatralnosti … Zbilja, prava sportašica dostojna naslova olimpijske pobjednice. … Evo i njene prve ocjene postignute pobjede. "Bio je ovo veliki dan za mene, postigla sam odličan rezultat… kao da mi se ostvario san. Vrlo sam sretna zbog toga i čini mi se da još nisam svjesna onoga što se dogodilo,” - rekla je Janica Kostelić.

Upitana da li se nada još nekoj medalji na ovoj Olimpijadi, ona je rekla da je zadovoljna postignutim. Naglasila je, medjutim, da bi zadovoljstvo bilo potpuno kada bi njen brat Ivica – čije je ime bilo ispisano na njenoj ruci – osvojio medalju u slalomu.

Dodajmo i to da je dobitnica srebrene medalje - Renate Goetschl – izjavila kao je sretna postignutim rezultatom, napominjući da je ovoga puta “Janica bila nepobjediva”.

Koja još natjecanja predstoje Janici i Ivici Kostelić?

Crmarić: Janica se natječe još tri puta: u nedjelju u super-veleslalomu, u srijedu u slalomu I pred kraj Olimpijade – sljedeći petak – u veleslalomu. A Ivica Kostelić sutra nastupa u slalomu.

XS
SM
MD
LG