Linkovi

Američki tisak o Janici Kostelić (15/2/02) - 2002-02-15


Washington Post naziva je “Zlatnom djevojkom Hrvatske” u članku u kojem čitateljima objašnjava: “Hrvati igraju tenis. Oni uglavnom ne skijaju – barem ne vrlo dobro – do Olimpijade u Salt Lake Cityju Hrvatska nikada nije osvojila olimpijsko zlato na zimskoj olimpijadi.” 20-godišnja skijašica prvo je mjesto osvojila tako solidno da su samo Renate Goetschl i Martina Ertl došle blizu njenom vremenu.

Los Angeles Times javlja o zlatnom olimpijskom odličju Janice Kostelić, i to sljedećim riječima: “Janica je ušepala u ovo natjecanje s više ozljeda nego desetogodišnji veteran profesionalne lige američkog nogometa, no to je nije spriječilo da osvoji olimpijsko zlato… S ovom pobjedom, treba je smatrati kandidatom za odličja i u preostalim disciplinama – super veleslalomu, veleslalomu i slalomu.. No, na Olimpijadi bi moglo biti i drugih Kostelića – pobjednika – njen stariji brat Ivica bit će najveća prijetnja Amerikancu Bodeu Milleru u slalomu sljedećeg tjedna – piše jutros Los Angeles Times.

Najtiražniji američki dnevnik USA Today piše da je Janica dominirala u alpskoj kombinaciji, dodajući: “Oni koji su se pitali jesu li tri operacije koljena u proteklih 11 mjeseci usporile Janicu, dobili su nedvosmislen odgovor.”

O Janičinoj pobjedi piše i New York Times, riječima: “Za Janicu, put do olimpijskog zlata bio je više od potpune predanosti – prošla je kroz niz problema, padova i ozljeda. “Times” također piše: “Za druge, dnevni trening traje četiri sata - za Janicu – barem dva puta duže. Ostali prolaze kroz vratnice 400 puta dnevno; Janica – 1200 puta.”

XS
SM
MD
LG