Linkovi

Peti dan Olimpijade - bez iznenađenja (13/2/01) - 2002-02-13


Peti dan Olimpijade - za razliku od prethodnih – poceo je bez iznenadjenja. Na strmoj stazi Snowbasina prije sat vremena su završena natjecanja u kombiniranom spustu za muškarce. Najbolji je bio Norvežanin Andre Kjetil Aamodt s vremenom od 1 minute, 38 sekundi i 79 desetinki. Samo 18 desetinki iza njega na cilj je stigao i drugi Norvežanin Kljus Lasse, a treće je vrijeme postigao Talijan Patrick Staudacher. Ispod ocekivanja bio je plasman americkog skijasa od kojega se ocekuje bar jedna medalja - Bode Miller je stigao tek 15. s gotovo tri sekunde iza prvoplasiranog Norvežana.

Danasnji kombinirani spust bio je prilika i za prvi nastup jednog od dvojice alpinaca iz Bosne i Hercegovine. Tahir Bišić je stigao 43. a iza njega su po vremenu bili irski i argentinski natjecatelji.

Hrvatski olimpijac Žarko Galjanić natječe se u bijatlonskom sprintu na 10 kilometara, koji mu pruža priliku da popravi vrlo skromni rezultat koji je postigao u natjecanju na 20 kilometara kada je stigao 83. Kada već govorimo o dogadjajima na terenima Soldier Hollowa, spomenimo da tamošnje bijatlonsko natjecanje danas prati nekoliko vrlo uglednih gostiju - norveški princ prijesolonasljednik Haakon i princeza Mette'Marit, zatim britanska princeza Anne, predsjednik Medjunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge i drugi.

Inače, upravo je u tijeku tiskovna konferencija na kojoj je Medjunarodna klizacka federacija obećala temeljitu istragu cijelog slucaja. Ovdasnji mediji uporno izistiraju da je kanadski pad Sale-Pelletier oštećen, te da su oni a ne ruski par Berežnaja – Sikarulidze trebali dobiti zlatnu medalju. To sto su suci iz Rusije, Kine, Francuske, Poljske i Ukrajine glasali drugacije od sudaca iz Sjedinjenih Država, Njemačke, Japana i Kanade neki listovi ' poput USA Todaya ocjenjuju –novim hladnim ratom u umjetnickom klizanju. Opisujuci ralike u ocjenama, neki mediji koriste izraze poput --zeljezne zavjese- hladnoratovskim blokovima i slicno. Ova je slucaj, inace, zbilja rijetki izuzetak politizacije igara u Salt Lake Cityju.

XS
SM
MD
LG