Linkovi

Bush i Musharraf o terorizmu i otetom američkom novinaru (13/2/02) - 2002-02-13


Danas se pakistanski predsjednik Pervez Musharraf susreo u Bijeloj kući s američkim predsjednikom Georgeom Bushom. Dvojica političara razgovarala su o kontinuiranoj borbi protiv terorizma i sudbini otetog američkog novinara Daniela Pearla.

Predsjednik Bush je izjavio da je predsjednik Musharraf čelnik s velikom hrabrošću i vizijom koji je učinio od Pakistana ključnog saveznika u globalnoj koaliciji protiv terorizma.

"Kontinuirana podrška Pakistana operaciji Trajna sloboda bila je od kritične važnosti za naš dosadašnji uspjeh u zbacivanju talibana i iskorijenjivanju terorističke mreže al-Qaida.

Predsjednik Bush je izjavio kako je pakistanski čelnik izrazio i jednu širu predanost borbi protiv terorizma gdje god se na njeg nailazilo, uključujući tu i Pakistan. Indija inače optužuje Pakistan da sponzorira nasilje u u pograničnom području Kašmira.

Predsjednik Musharraf je izjavio kako želi riješiti probleme s Indijom na miroljubiv način i pozvao je na međunarodno posredovanje. Indija je to odbacila ustvrdeći da se radi o problemu koje dvije zemlje trebaju riješiti međusobno.

Predsjednik Musharraf je izjavio da siguran u razumnoj mjeri da je oteti Amerikanac Daniel Pearl još uvijek živ i napomenuo kako njegava vlada čini sve što je u njenoj moći kako bi se oslobodilo ovog novinara Wall Street Journala.

XS
SM
MD
LG