Linkovi

Četvrti dan Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake City-u - 2002-02-12


Četvrti dan Olimpijade počeo je u znaku prijepora zbog sinoćnje dodjele medalja ua umjetničko klizanje. Upravo je u tijeku tiskovna konferencija koju su zakazali Kanadjani, koji smatraju da je njihov par u umjetnickom klizanju – Jamie Sale i David Pelletier – oštećen sudskom odlukom. Na sinoćnjem natjecanju kanadskom je paru dodijeljena srebrna medalja, umjesto – kako Kanadjani tvrde – zaslužena zlatna medalja, koja je pripala ruskome paru, Elena Berezhnaya – Anton Sikharulidze. Citanje sudskih ocjena izazvalo je burne prosvjede u publici, a naravno i u kanadskoj reprezentaciji. U jednom trenutku je David Pelletier priopćio da u znak prosvjeda zbog pričinjene nepravde napušta umjetničko klizanje.

Što se tiče spusta za žene, na stazi u Snowbasinu, koji je jučer odgodjen za danas zbog udara vjetra i do 30 kilometara na sat, danasnji je program ponovo odgodjen na sat vremena zbog istih problema. … Od današnjih natjecanja izdvojimo skokove sa 120-metarske skakaonice, koji su održani pred rekordnih 20 tisuća gledatelja: u kvalifikacijskim skokovima Poljak Adam Malysz je na vrhu ljestvice, drugi je Slovenac Robert Kranjec, a treci Nijemac Sven Hannawald.

Do ovog javljanja – a to je po vremenu u Salt Lake Cityju tek podne i 55 minuta – završene su i kvalifikacije u akrobatskom skijanju za muškarce. Amerikanac Mayer Travis postigao je najbolji rezultat, a slijede ga dvojica Finaca – Janne Lahtela i Mikko Ronkainen.

Što se tiče hrvatskih športaša, danas je u skijaskom trcanju u trci na 10 kilometara, Maja Kezele prosla nesto bolje negoli prije dva dana, ali je ipak imala tek 57 vrijeme, od ukupno 59 nordijki koje su se danas natjecale na terenima Soldier Hollowa. Prije pola sata je pocelo i natjecanje u skijaskom trcanju na 15 kilometara za muskarce, u kojem startaju i Damir Jurcevic i Denis Klobucar. Za one koji ocekuju nove svjetske i olimpijske rekorde, danas će najzanimljiviji biti drugi krug natjecanja u brzom klizanju za muškarce na 500 metara. Jučer je čak dvadeset klizača bilo brže od dosadašnjeg olimpijskog rekorda, a najbolji je bio Amerikanac Casey Fitzrandolph koji je pola kilometra “preletio” za 34 sekunde i 42 sekunde. … Od sportova na ledu večeras predstoje mečevi hokejaša – Slovačka-Austrija te Njemačka-Latvia, a sastaju se i hokejašice Sjedinjenih Drzava i Njemačke, te Finske i Njemačke. ….

XS
SM
MD
LG