Linkovi

Treći dan natjecanja u Salt Lakeu (11/2/02) - 2002-02-11


Iako bi i treći svjetski i olimpijski rekord danas mogao biti postavljen –ponovo - u brzom klizanju, najveću pažnju privlače skijašice u spustu. Miljenica američkih ljubitelja zimskih sportova – Picabo Street – završava svoju karijeru nastupima u Salt Lake Cityju i danas će se u spustu naći u vrlo teškoj konkurenciji Austrijanki Renate Goetschl i Michaele Dorfmeister, kao i Talijanke Isolde Kostner.

Na terenima Snowbasina danas neće biti Janica Kostelić koja se – kako kaže vođa hrvatskih alpinaca Vedran Pavlek – priprema za spust u kombinaciji koji se vozi preksutra.

Odgađanje početka spusta u ženskoj konkurenciji zbog snažnih vjetrova na dva sata, dat će priliku onima koji kasne na terene da stignu ipak na vrijeme. Jer prometne su gužve velike zbog velikog broja zainteresiranih gledatelja. Dosta je hirovito vrijeme ovdje, iako smo imali dva sunčana dana za redom, ali to je izgleda bilo predobro da dugo traje.

U biatlon na 20 kilometara danas se natječe Žarko Galjanić, koji ce sa startne crte poći za oko pola sata. Jednim od favorita tog natjecanja smatra se trostruki svjetski šampion – Rus Pavel Rostovtsev, koji je dvije zlatne medalje osvojio na terenima Pokljuke u Sloveniji koji su po nadmorskoj visini slični terenima Soldier Hollowa.

S obzirom da se radi o preko 1800 metara nadmorske visine, ta se 20-kilometarska staza smatra vrlo teškom. Na njoj se danas natječu i biatlonke, koje trebaju prijeci razdaljinu od 15 kilometara. Na klizalištu Utah Olympic Ovala, danas se u brzom klizanju natječu muškarci na 500 metara. Očekuje se da bi u popodnevnom natjecanju mogao biti postignut još jedan svjetski i olimpijski rekord nakon što su ga prvog i drugog dana igara postigli Nizozemac Jochem Autehaage na 5000 metara i Nijemica Claudia Pechstein na 3000 metara.

Na led večeras izlaze i hokejašice Kanade koje će igrati protiv hokejašica Kazahstana. U isto se vrijeme, na jednom drugom terenu, igra i meč u ženskom hokeju između Svedske i Rusije. Od malo nježnijih sportova na ledu spomenimo današnje natjecanje u umjetničkom klizanju parova – slobodnim stilom. Predstoje skokovi sa 120-metarske skakaonice u Utah Olympic Parku, zatim daskanje na snijegu – u kojem američki natjecatelji očekuju dobre rezultate, zatim kvalifikacije u hokeju – za muškarce – i sankanje. Kad spominjemo sankanje – jedna zanimljivost: u sankanju nastupa i najstarija natjecateljka ove olimpijade – 48. godišnja Anne Abernathy, s Djevičanskih otoka.

XS
SM
MD
LG