Linkovi

Bush o bioterorizmu (6/2/02) - 2002-02-06


Predsjednik Bush putuje, vodeći kampanju za svoj plan o velikom povećanju sredstava koja vlada troši na borbu protiv bioterorizma. Predsjednik je zatražio od Kongresa, u svom prijedlogu proračuna za 2003-ću godinu, gotovo šest milijardi dolara za zaštitu Amerikanaca od onih koji bi bolesti koristili kao oružje.

Prošle godine, vlada je potrošila relativno skromnu svotu na borbu protiv bioterorizma. No, od rujanskih terorističkih napada, to je postala jedna od najbrže rastućih stavki u saveznom proračunu. Gospodin Bush želi dodatnim milijardama dolara poboljšati sustav javnog zdravstva, povećati zalihe cjepiva, te provesti iscrpna istraživanja. Tijekom posjeta medicinskom centru u Pittsburghu, rekao je da se radi o velikom ulaganju, koje će se Americi isplatiti.

"Radi se o novcu koji jednostavno moramo potrošiti. To je novac koji će se pozitivno odraziti na čitavu zemlju. Ta sredstva će i meni omogućiti da ustvrdim da činimo sve što možemo kako bismo zaštitili Ameriku."

Predsjednik će najvjerojatnije od Kongresa dobiti odobrenje za svoj prijedlog o velikom povećanju izdvajanja za potrebe domovinske sigurnosti i za Pentagon. Demokrati se, međutim, žale da će predsjednikov plan o povećanju izdvajanja za vojne potrebe rezultirati smanjenjem potrošnje u popularnim domaćim programima.

XS
SM
MD
LG