Linkovi

CSM: Bin Laden pobjegao u Iran, tvrdi njegov kuhar (6/2/02) - 2002-02-06


Bostonski Christian Science Monitor, pod naslovom "Bin Laden pobjegao u Iran, tvrdi njegov kuhar", piše o iskazima al-Qaidinog kuhara, koji preklinje da bude izručen američkim dužnosnicima. Spomenutog kuhara zarobili su pripadnici afganistanskog naroda Hazari, koji ga, prema njegovim tvrdnjama, svakodnevno izlažu torturi. U gradu Ghazniju, u tri intervjua koja je dao novinaru Monitora, on je iznio detalje o bitkama oko Tora Bore, o kretanjima bin Ladena u studenom i prosincu, te - o njegovim omiljenim jelima!

Što se kretanja Osame bin Ladena tiče, spomenuti kuhar, imenom Haji Mohamad Akram, iz Saudijske Arabije, tvrdi da je bin Laden primio tri ponude za bijeg - "iz Iraka, iz Irana, te od nekih mafijaša", kako ih opisuje gospodin Akram. On vjeruje da je bin Laden namjeravao proći kroz Iran na putu za konačno odredište, najvjerojatnije Azerbejđan, ili, eventualno, Čečeniju.

Da ne zaboravimo omiljena jela zloglasnog terorističkog vođe. Kako tvrdi njegov kuhar, bin Ladenu su najmilije jarebice i prepelice. Potom, sve drugo što ima krila, a spada u divljač. Na koncu, ako nema ničeg takvog, prolaze i pilići. Osim peradi, ponekad bi poželio ovčetinu, kao i specijalitet gospodina Akrama, "Mogulsko jelo s jogurtom".

New York Times, pak, piše kako su imena gradskih parkova ponuđena na prodaju. Gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, naime, u pokušaju da smanji proračunski manjak od, kako se procjenjuje, 4 milijarde dolara, okreće se poslovnom sektoru i nudi velikim kompanijama, za određenu naknadu, pravo na imenovanje dijelova određenih parkovnih površina u gradu. Posljednjih godina, toj su se praksi već okrenula neka brodvejska kazališta. Tako je Selwyn Theater, na 42.-goj ulici, postao American Airlines Theater. A, kolika bi bila cijena takvog imenovanja? Recimo, za dio parka Fort Tryon, koji uključuje cvjetnjak, imenovanje bi koštalo 4 i pol milijuna dolara uz obvezu održavanja cvjetnjaka.

XS
SM
MD
LG