Linkovi

Pred Kennethom Layom senatska subpoena (5/2/02) - 2002-02-05


Senatski Odbor za trgovinu trebao bi danas izdati subpoenu za bivšeg glavnog direktora Enrona Kennetha Laya, kako bi ga natjerao da svjedoči o kolapsu ovog bivšeg teksaškog energetskog diva. Gospodin Lay je jučer odbio svjedočiti pred Odborom.

Gospodin Lay odbio je dobrovoljno svjedočiti pred senatskim Odborom, nakon što su neki zakonodavci u gostovanjima na televiziji iznijeli pretpostavku da je on, kao glavni direktor Enrona, zajedno s drugim članovima uprave, sudjelovao u kaznenim aktivnostima. Odvjetnik gospodina Laya izjavio je da njegov klijent ne bi dobio pravedno saslušanje pred Odborom. Zakonodavci su reagirali na upravo objavljen izvještaj, koji je naručio Enron, a u kojem se opisuje kako su direktori te tvrtke koristili poslovna partnerstva da bi prikrili velike gubitke i dugove. Dekan Pravnog fakulteta sveučilišta Texasa Dean William Powers, koji je vodio rad na izvještaju, svjedočio je jučer pred jednim pododborom Zastupničkog doma.

"Otkrili smo sustavne i sveprisutne pokušaje uprave Enrona da krivo prikaže financijsko stanje kompanije," izjavio je gospodin Powers.

Svjedočenje pred pododborom Zastupničkog doma bilo je prvo u seriji svjedočenja o bankrotu Enrona koja će se ovoga tjedna održati u Kongresu.

XS
SM
MD
LG