Linkovi

Kenneth Lay odustao od svjedočenja u Senatu (4/2/02) - 2002-02-04


U Senatu Sjedinjenih Država jutros se trebalo održati svjedočenje o poslovanju tvrtke Enron, na koje je bio pozvan njezin čelnik Kenneth Lay. No, svjedočenje je otkazano nakon što je gospodin Lay objavio da je odlučio da neće svjedočiti.

Odvjetnik Kennetha Laya je rekao da se njegov klijent predomislio u vezi svjedočenja nakon što je čuo izjave niza zakonodavaca u slučaju Enron, u nedjeljnim političkim kontakt emisijama.

Kongresmeni i senatori bili su vrlo kritični prema poslovanju ove tvrtke, te Kenneth Lay – rekao je njegov odvjetnik – smatra da bi oni mogli biti pristrani tijekom svjedočenja u senatskom Odboru za gospodarstvo.

Dva člana Kongresa jučer su na televiziji izjavila da poslovne knjige Enrona ukazuju na korumpiranost ove tvrtke te moguće kršenje zakona.

Knjigovodstvena firma Arthur Andersen, koja je posljednjih tjedana oštro kritizirana zbog svog sudjelovanja u kolapsu Enrona, pozvala je Paula Volckera, bivšeg čelnika američke Središnje banke, da pokuša rekonstruirati i poboljšati njezino poslovanje.

Gospodin Volcker će biti na čelu neovisnog odbora, za svoj posao neće biti plaćen, a glavni će mu zadatak biti uvesti takvu poslovnu praksu koja bi spriječila izbijanje sličnih skandala.

Uprava Arthur Andersena obavezala se da će poslušati sve savjete Paula Volckera.

XS
SM
MD
LG