Linkovi

Je li Bin Laden još uvijek živ? (4/2/02) - 2002-02-04


”Bin Ladenu se trag zagubio, ali američki dužnosnici smatraju da je još uvijek živ” – piše u današnjem izdanju “New York Times”. Prema “Timesu”, američke obavještajne službe vjeruju da se bin Lade sakriva bilo na jugoistoku Afganistana ili s druge strane granice – u pakistanskoj pokrajini Balučistan. Da je mrtav – smatraju dužnosnici – al-Qaidini članovi, koje se prisluškuje, vjerojatno bi o tome razgovarali putem telefona ili radija. Nadalje, još nitko nije predočio dokaz da je bin Laden ubijen, iako je za takvu informaciju ponuđena nagrada do 25 milijuna dolara.

“New York Times” također javlja da će predsjednik Bush tražiti da se u sljedeće dvije godine za borbu protiv bioterorizma izdvoji 11 milijardi dolara. Sljedeće fiskalne godine za tu bi svrhu trebalo biti izdvojeno 5 milijardi i 900 milijuna dolara, odnosno, četiri puta više nego što je izdvajano prije napada od 11. rujna.

“Los Angeles Times” osvrće se na kompaniju American Media, izdavača niza tabloida, čiji su uredi na Floridi prvi prije četiri mjeseca primili pisma zaražena bedrenicom. Otada, uredske prostorije su dekontaminirane, radnici su prošli kuru antibiotika, pa i razne neugodnosti sa susjedima, tiraža tabloida je pala – a za pošiljateljem pisama još se uvijek traga.

XS
SM
MD
LG