Linkovi

Nezapamćena popularnost predsjednika Busha (29/1/02) - 2002-01-29


Pred dolazeći predsjednikov govor o stanju nacije, “Washington Post” bilježi da predsjednik uživa veću – i dužu – popularnost od bilo kojeg drugog američkog predsjednika. Najnovija anketa, koju su proveli “Post” i televizijska mreža ABC pokazuje da predsjednika podržava čak 83 posto Amerikanaca.

“Washington Post” također danas donosi članak o bivšem direktoru Enrona Kennethu Layu pod naslovom “Koliko je znao?” Kako piše “Post”, obrana gospodina Laya počela je jučerašnjim televizijskim pojavljivanjem njegove supruge, koja tvrdi da on nije znao gotovo ništa o lošem financijskom stanju kompanije, jer mu “nitko nikada nije ništa rekao”.

“New York Times” jutros piše da je Ministarstvo pravosuđa u posljednji trenutak zatražilo znatne izmjene u mjerama sigurnosti koje će pratiti Olimpijadu u Salt Lake Cityju. Ovaj je zahtjev potaknula zabrinutost da pojedina borilišta nisu adekvatno zaštićena od terorističkih napada. To se posebno odnosi na trgovine, restorane i javne prostore na kojima će se okupljati velik broj ljudi. Svečanom otvaranju Olimpijade 8. veljače trebao bi nazočiti i predsjednik Bush.

O Olimpijadi, ali iz druge perspektive piše “Los Angeles Times”, koji posvećuje opsežan članak Park Cityu, u kojem će se održati više od polovina olimpijskih natjecanja. Ovo bivše rudarsko mjesto može se pohvaliti stilom života neobičnim za mormonski Utah – točnije, nizom barova i sportskih terena. No, Park City poznat je i kao jedan od najbrže rastućih gradova Americi – najviše zahvaljujući bogatim došljacima iz Californije, koji traže netaknutu prirodu i relaksirani život.

XS
SM
MD
LG