Linkovi

Jennifer Capriati osvojila Australian Open (26/1/02) - 2002-01-26


Jennifer Capriati je osvojila prvi ovosezonski Grand Slam turnir u Melbourneu. U izvanredno zanimljivom i napornom finalu ona je savladala jednu od najboljih svjetskih tenisačica, Martinu Hingis.

Možete zamisliti kako je bilo igrati na 35 celzijevih stupnjeva? Hingis je počela izvanredno. Povela je 4:0 i izgledalo je kao da je ništa ne može zaustaviti da nakon tri godine osvoji svoj prvi Grand Slam turnir. Ni sunce ni Capriatijeva...

No, Jennifer Capriati zaista jest čudo svjetskog tenisa i sportski fenomen. Ona jednostavno zna kako se vratiti na vrh i pobijediti. Njezini su udarci najjači i najprecizniji upravo onda kada njezina suparnica ima meč loptu. Četiri je takve lopte Capriatijeva spasila. Nakon toga njezina volja jača, njezina taktika je sjajna.

Krajnji rezultat 2:1 za američku tenisačicu, a Martini za pouku – u tenisu je sve moguće, osobito kada vam je suparnica Jennifer Capriati.

"Ne znam koju bih pobjedu izdvojila. Ovu ili prošlogodišnju? Bila sam pred porazom i ovo je za mene velika borba u kojoj nisam znala mogu li pobijediti? Martina je velika tenisačica…" - rekla je nakon meča Jennifer Capriati.

Capriati je ušla i u knjigu rekorda Australian Opena, postavši četvrta tenisačica u povijesti turnira koja je uspjela spasiti već izgubljeni meč.

Za kraj, podsjetimo da se u muškom finalu sastaju Marat Safin i Thomas Johannson.

XS
SM
MD
LG