Linkovi

Predsjednik Bush traži udvostručavanje izdvajanja za domovinsku sigurnost (24/1/02) - 2002-01-24


Predsjednik Bush želi da se znatno povećaju izdvajanja za sigurnost na domaćem planu. Predsjednik želi da se gotovo udvostruče izdvajanja za spriječavanje terorističkih napada.

Predsjednik je kazao da će u svoj prijedlog saveznog proračuna za 2003. uvrstiti gotovo 38 milijardi dolara za domovinsku sigurnost.

"Tražim da se za domovinsku sigurnost ukupno izdvoji 38 milijardi dolara – odnosno dva puta više nego što je predviđeno za 2002. To će biti početak inicijative domovinske sigurnosti koja će trajati kroz cijelu moju administraciju," izjavio je.

Predsjednik Bush najavio je svoju inicijativu u govoru američkim gradonačelnicima, koji traže od vlade da izdvoji savezna sredstva za jačanje lokalne policije, vatrogasnih ekipa i ekipa hitne pomoći. Predsjednik je kazao da će se za to osigurati potrebna sredstva.

"U predloženom proračunu za 2003. predviđa se izdvajanje 3 i pol milijarde dolara savezne pomoći za lokalne ekipe i ekipe na razini saveznih država koje prve odgovaraju na napad," kazao je.

Predsjednik Bush je također obećao povećanje izdvajanja za sigurnost u zračnim lukama, borbu protiv bio-terorizma i osiguravanje američkih granica

XS
SM
MD
LG