Linkovi

Financijska pomoć za žrtve terorizma (24/01/02) - 2002-01-24


Predsjednik Bush je potpisao zakonsku mjeru kojom se osigurava financijska pomoć za žrtve terorizma. Ovaj zakon obiteljima stradalih pruža porezne olakšice.

Zakon je osmišljen tako da pomogne obiteljima onih koji su poginuli u bombaškom napadu 11. rujna, od podmetnute bombe u Oklahoma Cityju, te za žrtve trovanja bedrenicom proteklih mjeseci. Predsjednik Bush je izjavio kako svi Amerikanci dijele njihove gubitke."Dok se oslanjate na vjeru i osobnu snagu da se nosite s vašim bolom, nadam se da će vas također utješiti spoznaja da vaša zemlja stoji uz vas i moli se za vas".

Presjednik Bush je rekao da je olakšavanje poreznog tereta tek mali korak koji vlada može poduzeti. Dodao je da je najvažnija stvar koju njegova administracija može učiniti za obitelji stradalih da pronađe odgovorne za teroristička djela. "Ova vlada vas ne može lišiti tuge i bola. No, može ubojice privesti pred lice pravde".

Zakonska mjera koju je američki predsjednik potpisao usvojena je u oba doma Kongresa uz široku podršku. Predsjednik je to nazvao bitnim simbolom jedinstva i odlučnosti zemlje.

XS
SM
MD
LG