Linkovi

Bush: "Osama bin Laden se neće moći vječno skrivati" (23/1/02) - 2002-01-23


Dok potraga za Osamom bin Ladenom više ne predstavlja novost, američki predsjednik George Bush je izjavio kako su Sjedinjene Države i dalje na oprezu. Predsjednik također napomenuo da se čelnik terorističke mreže al-Qaida neće moći vječno skrivati.

Predsjednik Bush se ovih dana usredotočuje na domaću politiku, no u većini pojavljivanja u javnosti i dalje napominje svojoj publici kako rat protiv terorizma nije gotov. Tijekom svog posjeta saveznoj državi West Virginia, gdje je razgovarao o energetskoj problematici i gospodarstvu, američki predsjednik je izjavio kako je najbolji način ozdravljenja gospodarstva Sjedinjenih Država sprečavanje novog napada poput onog od 11. rujna.

Gospodin Bush je također rekao da su ga nedavno pitali brine li zbog Osame bin Ladena. "Rekao sam 'Ne, ne brine me on. On je taj koji bi trebao brinuti'".

Predsjednik je još jednom ponovio kako je uvjeren da će Sjedinjene Države naposljetku otkriti gdje se bin Laden nalazi. "Postoji samo ograničen broj pećina u kojima se može skrivati, ukoliko se još uvijek skriva u pećinama".

Predsjednik Bush je rekao da je strpljiv, te da griješe oni koji misle da će se Amerika umoriti od svoje misije. Naglasio je da je ta misija puno šira i da se ne svodi samo na jednu osobu, te da Sjedinjene Države neće stati sve dok teroristi ne budu poraženi gdje god da se nalazili.

XS
SM
MD
LG