Linkovi

Međunarodna tjeralica: Khalil Mohammed (23/1/02) - 2002-01-23


Sjedinjene Države su objavile popis najtraženijih terorista. Nekoliko od dvadesetdvojice bjegunaca s tog popisa, uključujući i Osamu bin Ladena, dio su al-Qaide, terorističke organizacije koja je odgovorna za napade od 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Druge se traži u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Khalid Shaikh Mohammed tražen je u vezi s urotom na Filipinima, 1995, da se podmetnu bombe na američke putničke zrakoplove. Dokazi su ukazivali da su urotnici moguće planirali ubijstva predsjednika Billa Clintona i pape Ivana Pavla Drugog, tijekom njihovih posjeta Filipinima, krajem 1994, odnosno početkom 1995. godine.

Khalid Shaikh Mohammed rođen je, vjeruje se, ili u Kuwajtu ili u Pakistanu. Kao svoj dan rođenja on koristi ili 14. travnja 1965, ili 1. ožujka 1964. Srednje je visine i teže građe. Ima crnu kosu smeđe oči, i maslinastu put. Ranije je povremeno nosio naočale. Možda ima bradu. Khalid Shaikh Mohammed koristi nekoliko lažnih imena, među kojima Ashraf Refaat Nabith Henin, Khalil Abdul Wadood, Salem Ali, te Khalid al Baluchi.

Sjedinjene Države nude nagradu u visini i do 25 milijuna dolara ua informaciju koja bi dovela do uhićenja Khalida Shaikha Mohammeda. Ukoliko raspolažete takvom informacijom, obratite se najbližem američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Identitet svih koji pruže informacije bit će držan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG