Linkovi

Međunarodna tjeralica: Ayman Al-Zawahiri (20/1/02) - 2002-01-20


Sjedinjene Države su objavile popis najtraženijih terorista. Nekoliko od dvadesetdvojice bjegunaca s tog popisa, uključujući i Osamu bin Ladena, dio su al-Qaide, terorističke organizacije koja je odgovorna za napade od 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Druge se traži u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Ayman Al-Zawahiri optužen je u vezi bombaškim napadima 1998. godine na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji. On je najbliži suradnik Osame bin Ladena.

Ayman Al-Zawahiri rođen je u Egiptu, 16. lipnja 1951. godine i egipatski je državljanin. Al-Zawahiri govori arapski i francuski. Liječnik je i osnivač Egipatskog islamskog džihada. Ta teroristička organizacija nastoji svrgnuti egipatsku sekularnu vladu i zamijeniti je islamskom državom. On je, isto tako, napadao američke i izraelske interese u Egiptu i drugdje u svijetu.

Za Al-Zawahirija se vjeruje da je savjetnik i osobni liječnik Osame bin Ladena. Vjeruje se da se nalazi u Afganistanu. Ima smeđe-crnu kosu i tamne oči. Ima bradu i brkove. Put mu je maslinasta. Nosi naočale.

Sjedinjene Države nude nagradu u visini i do 25 milijuna dolara ua informaciju koja bi dovela uhićenja Aymana Al-Zawahirija. Ukoliko raspolažete takvom informacijom, možete se obratiti najbližen američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Identitet svih koji pruže informacije bit će držan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG